Ανακοινώσεις

ENGINITE: Ένα καινοτόμο 'hands-on' πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους απόφοιτους μηχανικής

ENGINITE: Ένα καινοτόμο 'hands-on' πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους απόφοιτους μηχανικής

Το καινοτόμο ERASMUS+ έργο ENGINITE (ENGineering and Industry Innovative Training forEngineers, προσφέρει 25 μοναδικές θέσεις στο πρόγραμμα εκπαίδευσηςκαι κατάρτισης σε νέους μηχανικούς και νέους απόφοιτους μηχανικούς στην Κύπροκαι στην Ελλάδα, αντίστοιχα!

Ο στόχος του προγράμματος είναι να ετοιμάσει τους εκπαιδευόμενους μηχανικούς για την μετέπειτα επαγγελματική τους καριέρα, ανοίγωντάς τους ορίζοντες που σχετίζονται άμεσα με την αγορά και την βιομηχανία, και οδηγώντας τους ένα βήμα παραπέρα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν στα πανεπιστήμια.

Αν είσαι νέος μηχανικός ή μόλις έχεις αποφοιτήσει σε μία από τις ειδικότητες μηχανικής που καλύπτει το πρόγραμμα τότε μια συναρπαστική ευκαιρία σε περιμένει. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης ENGINITE βασίζεται σε μια ιδιαίτερη πρόσεγγιση μάθησης.

Η προβληματο-κεντρική μάθηση εστιάζει στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων που προέρχονται από το περιβάλλον εργασίας, και επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους μηχανικούς να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες που είναι πραγματικά πολύτιμες στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Η αναλυτική σκέψη και η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα αλλά και η εκτίμηση των προσωπικών δυνατοτήτων, η εξεύρεση-ανάλυση-αξιολόγηση-διαχείριση πρωτογενών πληροφοριών είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι μηχανικοί.

Ταυτόχρονα, θεματικές ενότητες όπως η καινοτομία και επιχειρηματικότητα με έμφαση στην ανάλυση επιχειρηματικών μοντέλων όπως το Business Model Canvas, πρακτική διαχείριση έργων, εφαρμοσμένες αρχές ποιότητας και ασφάλειας, ανάπτυξη και διαχείριση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και Εφοδιαστική Αλυσίδα και διαδικασίες Εφοδιαστικής αποτελούν ένα σύγχρονο πλέγμα που καλύπτουν ποικιλοτρόπως πρακτικές γνώσεις στο γενικότερο πεδίο της Μηχανικής. Το πρόγραμμα έχει καλύψει τόσες ενότητες που είναι πραγματικά μοναδικό και απόλυτα ελκυστικό.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Μάιο 2019 και θα είναι σε 2 μέρη.

Αν έχεις ταυτιστεί με τα πιο πάνω δήλωσε συμμετοχή σήμερα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα, https://www.enginite.eu/ καθώς και στο
Facebookhttps://www.facebook.com/EnginiteErasmus/.

Το πιο πάνω έργο υλοποιούν 6 εταίροι από 4 διαφορετικές χώρες: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), CUBEIE L.L.C. (Κύπρος), Aalborg University (Δανία), Πολυτεχνείο Κρήτης (Ελλάδα), GrantXpert (Κύπρος) και Useful Simple Projects Ltd/ThinkUP (Ηνωμένο Βασίλειο).